De Stichting

Wanneer je in het onderwijs werkt, is ondernemen een gehele nieuwe tak van sport. Nooit onderschat. In juni 2019 is Diabeweeg omgedoopt in een Stichting. Het hart van het bestuur bestaat uit 2 personen. Daaromheen is een stevig fundament gebouwd in de vorm van een Raad van Advies. 

Bestuur

Rianne Blaauboer
Voorzitter

Waarom Diabeweeg:
Ik wil graag iets maatschappelijks betekenen voor jongeren in de leeftijd van 10 tot 18 jaar met diabetes type 1. De doelgroep kenmerkt zich door een slechte diabetesregulatie. 70% van de doelgroep 10-18-jarigen voldoet niet aan de juiste bloedglucosewaarde (te hoog). Hierdoor kunnen op langere termijn complicaties ontstaan als in gevolgen aan voeten, zenuwen, ogen, nieren, hart- en bloedvaten. 

De applicatie Diabeweeg gaat ervoor zorgen dat jongeren met diabetes type 1 meer in beweging komen door het aanbieden van challenges. Deze challenges spelen ze tegen de klok. Tevens brengt het jongeren met eenzelfde aandoening samen wat gaat zorgen voor herkenning en het delen van ervaringen. Dit alles om te zorgen dat de ideale bloedglucosewaardes op korte, maar zeker ook op lange termijn, vaker bereikt worden. 

Professionele expertise:
Bewegen, op zowel motorisch, didactisch als pedagogische vlak. Tevens ervaringsdeskundige op het gebied van diabetes type 1.

Rianne Laan
Penningmeester

Waarom Diabeweeg:
Rianne heeft mij benaderd voor een functie binnen het bestuur van de Stichting Diabeweeg. Een geweldig initiatief, waarvan ik hoop dat dit een groot bereik en draagvlak mag hebben. Bewegen is niet alleen belangrijk voor kinderen met diabetes type 1, maar voor alle kinderen!
Ik denk dat mijn organisatorische kwaliteiten en algemene kennis goed van pas komen binnen Diabeweeg.

Diabeweeg helpt kinderen in deze doelgroep met bewegen. Bewegen is ontzettend belangrijk en kan je helpen je diabetes beter onder controle te krijgen. Door dit samen te kunnen doen werkt het bovendien stimulerend! Meld je daarom nu aan bij Diabeweeg!

Professionele expertise:
Ik werk inmiddels al 15 jaar als office manager bij P. Nelis & zoon’s BV, een bloembollen exporteur en – kwekerij.
P. Nelis & zoon’s is gespecialiseerd in het prepareren van bloembollen bestemd voor buitenlandse broeierijen. Dit zijn broeierijen over de hele wereld. Vanuit mijn functie ben ik onder ander verantwoordelijk voor het maken en uitvoeren van broeischema’s voor onze klanten. Daarnaast ben ik jarenlang betrokken geweest bij alle interne- en externe logistieke processen. Momenteel liggen mijn taken voornamelijk in een ondersteunende en adviserende rol. Daarnaast voorzie ik de directie van managementinformatie.

Raad van advies

In de Raad van advies zitten stuk voor stuk geweldige, enthousiaste mensen met ieder zijn of haar kwaliteiten. Voor Diabeweeg een luxe om van hun expertise gebruik te mogen maken.

Henk van Zanten

Waarom Diabeweeg:
Ik heb van redelijk dichtbij meegemaakt wat diabetes betekent voor jongeren. De reden dat ik mij aangesloten heb bij Diabeweeg is dat ik geen medicus ben, hierdoor bekijk ik het zakelijk.

Professionele expertise:
Mijn professionele expertise is Strategie en Management. Detailhandel en Logistiek, 49 jaar ervaring. Nu gepensioneerd.

Liane Borst

Waarom Diabeweeg:
Als moeder van een dochter met diabetes type 1 wordt je dagelijks geconfronteerd met het leven met diabetes. Je bent volledig op de hoogte wat het is om hier mee te moeten dealen. Wanneer ik een bijdrage kan leveren aan Diabeweeg dan hoop ik hiermee andere kinderen en ook de ouders te kunnen helpen. 

Als je de puberleeftijd hebt probeer je los te komen van je ouders. Het zou mooi zijn als je via de app in contact komt met andere leeftijdsgenoten. Je dingen met elkaar kan delen i.p.v. dat je ouders je op dingen wijzen. Van iemand met dezelfde leeftijd en ook met diabetes neem je veel eerder iets aan. Daarbij is sporten of bewegen enorm belangrijk als je dit kan stimuleren zou prachtig zijn!
   

Professionele expertise:
Onze dochter van 14 jaar heeft 3 jaar diabetes type1. Sindsdien alles wat gebeurd op gebied van diabetes is interessant. Als we onze dochter hiermee kunnen ontlasten of in ieder geval zorgen dat haar leven zo normaal mogelijk is.
Ik blijf graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in diabetes land.

Sietse Kingma

Waarom Diabeweeg:
Rianne heeft een geweldig doel voor ogen; zorgen dat jongeren met diabetes eenvoudiger (en leuker) een gezond leven kunnen leiden. Dit gecombineerd met een enorme drive van Rianne om haar doel te halen, maakt mij enthousiast om haar daarbij te helpen.
Vanuit mijn ervaring en netwerk kan ik Rianne helpen met de ontwikkeling van idee naar realisatie. Vooral mijn kennis (en netwerk) op het gebied van (online) marktbewerking komt hierbij van pas.

Ik zie een grote groep jongeren met diabetes die struggelen om gezond te blijven. Helemaal logisch, zie maar eens de juiste structuren en omstandigheden te creëren als er zoveel gebeurt om je heen. Rianne heeft een concept bedacht om dit leuker en makkelijker te maken. Ik zie hierin een enorme meerwaarde.

Professionele expertise:
Marketing strateeg & directeur van marketingbureau Bambuu. 17 jaar ervaring in diverse marketing- en media- management functies.
Ik help ondernemers en managementteams bij het uitbouwen van hun business. Mijn expertise is het vertalen van lange termijn bedrijfsdoelstellingen naar glasheldere strategie en hapklare aanpakken.

John Pannekeet

Waarom Diabeweeg:
Ik heb het in mijn tijd bij PwC leuk gevonden om jonge mensen te begeleiden en coachen om zich verder te ontwikkelen. Het mooie doel dat Diabeweeg nastreeft gecombineerd met het enthousiasme van Rianne geven mij veel energie om mij op mijn manier hiervoor in te zetten.
Mijn kennis van financiën, beschikken over een netwerk, positief kritische opstelling komen hierbij goed van pas.
De meerwaarde van Diabeweeg zit in:

  • Een positieve stimulans om bewuster met diabetes om te gaan
  • Meer inzicht in de effecten van bepaalde activiteiten op de glucosewaarden
  • Daardoor meer voorspellend vermogen over de glucosewaarden
  • En bovenal: een fijner leven, met minder hinder door diabetes
  • Onderdeel te zijn van een groep, begrepen te worden door maatjes
   

Professionele expertise:
Commissaris en adviseur van familiebedrijven, Staat van dienst: Meer dan 30 jaar werkzaam geweest bij PwC als accountant waarvan 20 jaar als partner. Commissaris bij Kennemerwonen en ZVH. Lid van Raad van Advies van Freekids.
In de professionele kennis op het gebied van financiën, organisatievraagstukken en businessplannen ligt mijn expertise.

Mara van Klink

Waarom Diabeweeg:
Ik heb interesse in het onderwerp en ik graag mijn steentje bijdraag aan dit ontzettend goede plan. 

Diabeweeg biedt educatie over DM1 op een speelse manier met een stimulerende werking wat beweging betreft. En daarnaast het contact wat ze met elkaar kunnen leggen in een veilige omgeving.  

Professionele expertise:
Ik heb inhoudelijke kennis van diabetes, hart en vaatziekte, astma en Copd. Tevens komt mijn link met de huisartsenpraktijk en een goed luisterend oor hier goed van pas.

Nicole Appelman

Waarom Diabeweeg:
De manier van aanpak van Diabeweeg spreekt mij aan. Met dit project  kun je kinderen/ tieners helpen plezier te laten beleven tijdens het sporten en zo ook het positieve effect laten ervaren van sport bij diabetes op de lange termijn. Het voordeel van regelmatig bewegen is voor iedereen groot maar voor mensen/ kinderen met diabetes ook direct meetbaar.
Ik hou zelf van sporten, ervaar zelf ook het positieve effect hiervan. Vanuit mijn ervaring en kennis als kinderdiabetesverpleegkundige wil ik graag meedenken in plan van aanpak en het geven van betrouwbare informatie.
Diabeweeg kan de kinderen/ tieners uitdagen om te gaan bewegen op een laagdrempelige manier. Digitaal spreekt deze doelgroep aan. De spelvorm en de uitdaging door het behalen van punten kan hen net over de streep trekken om mee te doen. Het is samen met leeftijdsgenoten met diabetes, ze zijn dus deze keer geen uitzondering. De zogeheten peergroup is heel belangrijk voor deze leeftijd.

Professionele expertise:
Kinderdiabetesverpleegkundige voor 0-18 jarigen sinds 2000 de eerste jaren ook deels begeleiding volwassenen met diabetes, daarvoor werkzaam als kinderverpleegkundige in Alkmaar en Zaandam.
Mijn expertise is kinderen en tieners met diabetes, zowel met pen als pomptherapie wel/niet aangevuld met sensortherapie. Tevens positieve ervaring opgedaan als vrijwilliger bij sportactiviteiten en kamp van Bas v.d. Goor Foundation.

Lonneke en Marjolein

Waarom Diabeweeg:
Jaarlijks organiseren wij met ons bedrijfsverzamelgebouw Pand Raak een wedstrijd voor mensen met goede ideeën. Rake Draken. Rianne sleepte in 2019 de eerste prijs in de wacht.

Sindsdien komt ze elke vrijdag een dagje flexwerken. Tijdens deze dagen sparren we veel. We geven tips en delen ons netwerk met Rianne. Wij genieten ook ten volle van haar ontwikkeling en kijken met bewondering naar haar harde werken. Ze is een topsporter en die mentaliteit laat ze keer op keer zien. Daarom sluiten wij graag aan bij haar Raad van Advies.

Omdat we geloven in Diabeweeg. Omdat we leren van de ontwikkelingen die Rianne met haar Diabeweeg doorloopt. En omdat we trots zijn om aan de zijlijn mogen staan.

Professionele expertise:
Onze professionele expertise bestaat uit communicatie vanuit ons bureau She Knows How, het begeleiden van Start Ups en we delen graag ons brede en uitgebreide netwerk.