“van persoonlijke missie, naar waardevolle innovatie”

Rianne

Het gezicht achter Diabeweeg.

Mijn naam is Rianne Blaauboer. Gek op sport. Van zaalvoetbal en tennis tot hardlopen en wielrennen en van wintersport tot bordspellen. In teamverband of alleen. In alles fanatiek. Daarom ben ik na de HAVO de Academie voor Lichamelijke Opvoeding gaan volgen met als resultaat dat ik nu al enige jaren gymdocente op het Voorgezet Onderwijs ben. Én ik heb diabetes type 1…

Op mijn 14e veranderde plots mijn leven en niet alleen voor mij, ook voor mijn omgeving. Insuline toedienen, bloedglucosespiegel checken (ook om 03:00u ’s nachts), controle bezoekjes in het ziekenhuis en je eetpatroon aanpassen naar een gezondere variant. Daarnaast kon ik bij een onverwacht hoge bloedglucosewaarde, heel chagrijnig zijn. Soms zijn bloedglucosewaardes niet uit te leggen, maar dat wist ik toen nog niet. Of dat als je van huis gaat, je altijd iets te eten bij je moet hebben. En dat als je dat dan een keer vergeten was, je het ook meteen opliep (lage bloedglucosewaarde oftewel een hypo).

Ondertussen heb ik diabetes geaccepteerd en zie ik het als onderdeel van mijn leven, maar heb ook gemerkt dat niet ieder persoon met diabetes daar op dezelfde manier mee om kan gaan. Dat heeft mij geïnspireerd om mijn enthousiasme voor bewegen te combineren met diabetes type 1. In 2018 ben ik gestart met de opleiding Sport- en Beweeginnovatie te Papendal en dat heeft geresulteerd in de innovatie/applicatie Diabeweeg.

In 2023 heb ik de Master Sport- en Beweeginnovatie afgerond en de innovatie/ app Diabeweeg is daaruit voortgekomen. 

Leuk dat je een kijkje komt nemen op de website! Mocht je vragen hebben, schroom niet!