Jaar 3 van Stichting Diabeweeg

Het afgelopen jaar ben ik gestart met een welverdiende vakantie. Mijn baan in het middelbaar onderwijs geeft mij in de zomer 6 weken vrij, wat een ongekende luxe is. Na de zomer hebben kinderen met diabetes de Diabeweeg app getest. Een ontzettend leuke middag met nieuwe ervaringen en bruikbare feedback. Aan de hand daarvan zijn aanpassingen gemaakt in de app. Bijvoorbeeld: eerst waren de beloningen in punten voor het behalen van een challenge voor de diverse niveaus gelijk. Nu zijn de punten daadwerkelijk gekoppeld aan het niveau (hoe moeilijker de challenges is, des te meer punten je ontvangt). Ook hebben mijn LO collega’s de app getest. Zij kijken vanuit hun beweegexpertise en dat geeft weer andere input dan vanuit een kind. Vervolgens is een prototype beschikbaar gesteld. Ook is diabeweegteam uitgebreid met de komst van Aron. Aron heeft diabetes type 1 en is ongeveer van mijn leeftijd. Ik mag hem bellen als ik even over Diabeweeg wil sparren.

Wat overbleef waren de financiën. Als je een app inhoudelijk aanpast, heb je te maken met een meerprijs. Dat heeft gezorgd voor de nodige vertraging bij de lancering. Tevens zijn een aantal sponsoraanvragen, waar ik goede hoop op had, afgewezen. Het is even slikken geweest, maar met de feedback die daaruit voortkomt zijn de appbouwers en ik weer verdergegaan. De app is kritisch bekeken en dat is veel waard. 

Het afgelopen jaar heeft mij geleerd dat ik meer in mijn kracht sta als ik mijn enthousiasme voor de app persoonlijk kan overbrengen op mogelijke donateurs ipv. via de mail. Het diabetestijdschrift Diabc heeft mij voor Diabeweeg geïnterviewd. Dit zorgt voor meer naamsbekendheid. 

Begin januari tot juli 2023 heeft de ontwikkeling van de Diabeweeg app even stil gestaan. Ik heb de focus gelegd op het afronden van de studie Sport- en Beweeginnovatie en dit is gelukt! 

Het komende jaar werken wij aan de volgende doelen:

  • Financiering rondmaken
  • Lancering Diabeweeg app
  • Opstellen marketing- en communicatieplan
  • Diabeweeg app updaten
  • Website vernieuwen