Stichting Diabeweeg bestaat 2 jaar!

Ongelooflijk, wat gaat de tijd hard. Weer een jaar voorbij. Er is veel gebeurd. Hierbij een terug- en een vooruitblik.

Afgelopen zomer hebben verschillende appbouwers gepitched. Welke appbouwer past het beste bij Diabeweeg? Een lastige keuze, maar dat is ook een goed teken. Twee appbouwers waren aan elkaar gewaagd, de uiteindelijke keuze is gevallen op App Vise. Met Bastiaan en Hjalmar, heb ik het afgelopen jaar gewerkt aan de voorkant van de app en nu is het team van App Vise al enige maanden druk bezig met de backend (achterkant van de app). Deze week doet een testversie de ronde. Deze wordt voornamelijk door mezelf en vrienden/collega’s bekeken en van feedback voorzien. Daarna is het de beurt aan de doelgroep. Kinderen met diabetes type 1 mogen de app uitproberen en hun mening geven. Na de zomer wordt de app in de Google Play en Appstore verwacht.

Financieel zijn er flinke stappen gezet. Een 3-tal ondernemers, een Stichting met een goed hart voor kinderen en de Rabobank zijn mijn steunpilaren. Een goede basis voor het ontwikkelen van de app. Maar als de app volgend jaar door ontwikkeld gaat worden is nogmaals een bedrag van €15.000,- nodig. Tips zijn altijd welkom.

Tevens is er maanden gewerkt aan het AVG/privacy deel van de app. Aangezien Diabeweeg zich richt op een jonge doelgroep (onder de 18 jaar) en wij ons tegen het medische vlak aan begeven, was het verstandig om daar, door een onafhankelijke partij, een goed gedegen stuk voor te schrijven. Advocatenkantoor Kennedy van der Laan heeft zich hier uiteindelijk over gebogen. Op deze site kun je onderaan de pagina ‘Privacyverklaring App’ vinden.

Afgelopen jaar zijn samenwerkingen ontstaan met diabetespartijen, heb ik ondersteuning gekregen op app gebied van een adviseur, heeft het Diabeweeg logo en nog frisser uiterlijk gekregen en mocht ik een gastcolumn schrijven voor het diabetestijdschrift Diactueel. 

Mijn studie heb ik nog niet af kunnen ronden. Het schrijven van een onderzoeksartikel is taaie materie, maar langzaam maar zeker komt het einde in zicht. Ik waag mij niet meer aan afstudeer voorspellingen…, maar dat ik het ga afronden is zeker! 

Op marketingvlak zijn de eerste stappen gezet; wekelijks staat er een blog op Facebook en Instagram online, over de ontwikkelingen rondom Diabeweeg. Binnenkort meer van te zien!

Mijn doelen voor het komende jaar:

  • Marketingplan uitrollen
  • Lancering app Diabeweeg
  • Nieuwe sponsoren vinden
  • Afstuderen
  • Het team van Diabeweeg uitbreiden

Blijf bewegen en plezier maken!