Verslag van uitgeoefende activiteiten

Vandaag, 15 juni 2021, bestaat Stichting Diabeweeg precies 1 jaar! Een jaar van leren, ontwikkelen, feedback ontvangen, aanscherpen en netwerken. Bijzonder dankbaar om van jullie expertise gebruik te mogen maken. Hoog tijd voor een update van de ontwikkelingen rondom Diabeweeg.

De afgelopen maanden ben ik in gesprek geweest met verschillende investeerders uit de regio. Dit heeft geleid tot bruikbare feedback en gezorgd voor het aanscherpen van de innovatie Diabeweeg. Vanavond staat een investeringsmemorandum met 4 partijen op de rol. Voor mij voelt het als een soort afronding van een intensief traject. Daarnaast hoop ik van harte dat het ook een nieuw begin wordt. Dat investeerders willen instappen en dat gestart kan gaan worden met het bouwen van de applicatie. Een spannende dag dus!

Voor mijn opleiding heb ik mijn onderzoeksvoorstel gehaald (6.5) en tevens mijn businessplan (7.6), dus die kan ik weer afvinken. Nu staan nog grofweg 3 producten op de rol: onderzoeksartikel, implementatieplan en portfolio. Afstuderen voor 2022 is mijn doel.

De website is, zoals jullie weten, af en wordt door verschillende partijen gevonden! Het is een gemakkelijke manier van informatieoverdracht, ik ben er nog steeds erg blij mee (www.diabeweeg.nl)

Gesprekken worden gevoerd met Abbott, meerdere applicatie ontwikkelaars en dus met investeerders. Ook is gekeken naar de mogelijkheden om adverteerders binnen te halen voor ‘gemakkelijke’ financiering van Diabeweeg, echter daar heb ik vanaf gezien.

Heuglijk nieuws is dat de Raad van Advies aangevuld is met 2 vrouwen, welke samen hun krachten bundelen. Lonneke en Marjolein Deutekom vervullen de rol als start-up coach. Uiteraard reuze blij mee, ze kennen mijn project vanaf het begin dus ze weten waar ze in stappen. Ik werk namelijk al ruim een jaar iedere vrijdag in hun bedrijfsverzamelgebouw, genaamd Pand Raak. Daar heeft mijn netwerk een vlucht gekregen.

Mijn doelen voor de komende periode zien er als volgt uit: 

– Binnenhalen van investeerders voor financiering Diabeweeg – start maken met ontwikkelen van de applicatie Diabeweeg
– Vastleggen consultant/adviseur (optie ligt op tafel)
– Definitieve keuze appbouwer
– Uitzetten van het marketing- en communicatieplan

De eerstvolgende keer nodig ik jullie graag weer live uit bij Pand Raak, om bij te praten, ideeën te delen en te sparren. Ik kijk ernaar uit!